ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

БАЛКАНСКИ СИНДРОМ

Одсек Први. Уместо увода

...


...


..

ПОЛИТИКА.Источна страна. Коментари на чланак: Русија у рату.
    Русија ће се жестоко обрачунати са починиоцима терористичког акта који су крајем октобра изнад Синајске пустиње оборили руски путнички авион ’ербас А-321’ са 244 путника и чланова посаде”, изјавио је 17. новембра председник Руске Федерације Владимир Путин. Руководећи се логиком да тероризам никада не може да се подведе под било који политички покрет, већ делује искључиво у оквирима криминала, Путин је овом најтежем облику напада на мирне грађане објавио – рат до истребљења.Подсетимо, шеф руске државе слично је реаговао 1999. након терористичког напада на град Бујанкск, када је у стамбеном блоку погинуло 307 грађана, а још 1.700 их је рањено: „Гонићемо терористе ма где се налазили… Хватаћемо их свуда, па и у нужнику, и удавити у клозетској шољи.”
Имајући у виду чињеницу да је у Русији током протеклих година извршено више терористичких акција – Буђановск у Ставропољу, синхронизовани напад на три града у Дагестану, отмица 916 посетилаца једног московског позоришта, синхронизовано обарање два авиона са укупно 90 путника, бомбашки напад на војни логор у Маздоку, подметање експлозивне направе у московском метроу, отмица 1.128 особа у Беслану (што представља само врх леденог брега терористичких акција у највећој држави на свету) – Путин, једноставно, није могао другачије да одлучи.
Русија је поново кренула у рат.--- 
    __________________
          Коментари, избор  
Милан Гонџапре 2 сата
У сваком случају, Русија је против припадника ИД упутила своје најсавременије наоружање, како ваздухопловно тако и поморско. Много тога што свет до сада није видео, па и понешто од онога „што није ни требало бити виђено”, појавило се на екранима свих глобалних телевизијских станица. Тако је један убиствени рат постао истовремено и својеврсна – рекламна кампања. А где је оно што се још и незна и неморамо ни знати јер то није против нас и Србје. Рекао је Владимир Путин да још за 14 година САД морају да усавршавају оно што је 2006 имала Русија од науружања. Ако погледамо сада оно што знамо и оно што смо прочитали то је довољно да се зна да је Русија сила и да друге не постоје. Нек нам бог поживи Владимира Илијевич Путина. Живео нам Владимире за увек да си јак и најјачи. Ако је Русија јака тада се не мора свет плашити и дрхтати од једне стране као што је то било оно јуче.

***
Русофил© пре 6 сати
Управо је на руским медијима објављена вест (коју је потврдило Мин. одбр. РФ) да је пао/оборен руски СУ24 у близини Турске границе. Прву вест о томе објавио је турски СNN. Опречне су вести из турских и руских извора. Турски медији тврде да су авион оборили турски авиони јер је био у турском вазд. простору, МО РФ потврђује вест о паду авиона али тврде да је авион био у сиријском ваздушном простору на око 6000м висине и да узрок пада може бити ватра са земље. Пилоти су се катапултирали на територију Сирије а и авион је пао на сиријску територију.

***
BALKANSKI SPIJUNпре 4 сата
Ne samo da su izvestaji oprecni vec su sve informacije o tom dogadjaju oprecne. Rusi kazu da je avion bio u vazdusnom prostoru Sirije i da je oboren sa zemlje. Turci kazu da je avion opomenut 10 puta pre nego sto su ga dva F-16 oborili. Dakle ni u tome se ne slazu. Elem, sada je na Putin na potezu jer je ovo direktan samar Rusima od strane NATO. Ali ne treba zaboraviti istorijsku ulogu Turske... kad god je zapad hteo da napadne Rusiju, prvo su turke slali na njih. Jednom recju ....POCELO JE !!!!!


***


Remix Docпре око један сат

@BALKANSKI SPIJUN: ''.. POČELO JE''?! Šta je počelo? Kao da se raduješ nečem što je ''počelo''? Trećem sv. radu? Smaku sveta? Dragi moj, ništa nije počelo nego se nažalost ljudska glupost nastavlja i ponavlja.

***

ЛеЗ 0004253  


Нема коментара: